gradient
 
Spin UpSpin Down
Spin UpSpin Down
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.
znak
unibus
unibus
unibus
unibus
unibus

DANIA NA WYNOS

         KONTAKT: +48 889 555 700, +48 85 730 03 03recepcja@unibus.com.pl

          Możliwość zamówienia pojedyńczych porcji nawet w tym samym dniu  -Dania z menu Restauracji  - kliknąć

            Na Święta i wszelkie inne uroczystości a także  bez okazji- minimalne zamówienie 100 zł

  I. PRZEKĄSKI  cena za 350 g / na białych  półmiskach jednorazowych z trzciny cukrowej, dekorowane i gotowe do podania na stół /

      Zamówienia na dania "na wynos"  przyjmujemy z minimum 7 dniowym wyprzedzeniem.

        Czas oczekiwania na niektóre dania może być znacznie krótszy a inne są dostępne nawet od ręki. Informacja w Recepcji pod w/w telefonami.

  1. Mięsa pieczone własnej produkcji (boczek, karkówka, pieczeń z żurawiną, rolada z kurczaka, udziec z indyka, pasztet wieprzowy) - 35 
  2. Schab pieczony 350 g z sosem tatarskim 50 g - 40 zł
  3. Rolada-galantyna z kaczki z morelą 175 g+ pasztet wieprzowy 175 g + żurawina 50 g - 35 zł
  4. Rolada-galantyna  z kaczki z morelą - 35 zł
  5. Nuggetsy z kurczaka 350 g z sosem czosnkowym 50 g-25 zł
  6. Befsztyk tatarski z cebulką i ogórkiem - 45 zł
  7. Tatar z łososia wędzonego z kaparami - 55 zł
  8. Śledź z zieloną cebulką - 30 zł
  9. Śledź z suszonymi pomidorami – 30 zł
  10. Śledź w śmietanie – 30 zł.
  11. Rolmopsy śledziowe pikantne z cebulką - 35 zł
  12. Terrina ze śledzia (chleb trójkątny nadziewany śledziem i burakami) - 40 zł /minimalne zamówienie  1 szt. waży ok.600 g/
  13. Terrina z kurczakiem i kukurydzą (chleb trójkątny nadziewany wędzonym kurczakiem, kukurydzą)-40 zł /minimalne zamówienie 1 szt waży ok. 600 g/
  14. Terrina z golonki wieprzowej ( gotowana golonka, boczek wędzony, warzywa, masło )-30 zł / minimalne zamówienie 1 szt waży ok.600-700 g/
  15. Terrina szpinakowo - łososiowa -40 zł / minimalne zamówienie  1 szt. waży ok.600 g/
  16. Ryba (miruna) po grecku - 35 zł
  17. Ryba (miruna) w sosie słodko-kwaśnym - 35 zł
  18. Rolada szpinakowo - łososiowa z serkiem almette - 45 zł
  19. Rolada z łososia w algach morskich - 50 zł
  20. Rolada szpinakowo - łososiowa z serkiem almette - 45 zł
  21. Rolada pomidorowa - 30 zł
  22. Tortilla z wędzonym łososiem (tortilla, łosoś wędzony, ser typu mascarpone, chrzan) - 40 zł/ minimalne zamówienie 2 szt ważą ok.500 g/
  23. Tortilla z szynką i sałatą (tortilla, szynka, sałata) - 30 zł /minimalne zamówienie 2 szt ważą ok. 500 g/
  24. Koreczki z boczku ze śliwką - 35 zł
  25. Babeczki z kruchego ciasta nadziewane pastą z tuńczyka - 35 zł
  26. Babeczki nadziewane pastą z łososia - 40 zł
  27. Babeczki nadziewane pastą z szynki - 35 zł
  28. Babeczki nadziewane sałatką jarzynową - 30 zł
  29. Pieczarki faszerowane mięsem - 35 zł
  30. Ruloniki z łososia z nadzieniem chrzanowym w galarecie - 50 zł
  31. Ruloniki z łososia z nadzieniem chrzanowym owijane serem twarogowym - 50 zł
  32. Ruloniki z szynki z nadzieniem chrzanowym w galarecie - 40 zł
  33. Muszle makaronowe z nadzieniem chińskim (pierś z kurczaka, papryka, natka pietruszki) - 35 zł
  34. Muszle makaronowe z nadzieniem szpinakowym (szpinak, ser typu feta) - 35 zł
  35. Jajka faszerowane szynką - 30 zł
  36. Jajka faszerowane  w skorupkach - 30 zł
  37. Jajka faszerowane łososiem - 40 zł
  38. Jajka w majonezie ze szczypiorkiem - 20 zł
  39. Galaretki drobiowe - 22 zł
  40. Galaretki wieprzowe - 25 zł
  41. Naleśniki ze szpinakiem - 20 zł/ minimalne zamówienie 2 szt. ważą ok.500 g/
  42. Szuba-sałatka śledziowa (mix śledziowy, buraczki, marchewka, jajko) - 30 zł
  43. Sałatka jarzynowa (ziemniaki, ogórek kwaszony, groszek zielony, marchew, jabłko, majonez) - 18 zł
  44. Sałatka grecka (ser feta, ogórek, papryka, pomidor, czerwona cebula, oliwki, sos vinegret) - 16 zł
  45. Sałatka z wędzonym łososiem (łosoś, jajko, sałata lodowa, ogórek, pomidor, cebula, sos vinegret) - 24 zł
  46. Sałatka Cezar (kurczak, sałata lodowa, pomidor, ogórek, parmezan, sos czosnkowy, grzanki) - 24 zł
  47. Sałatka z bekonem i pomarańczą (mix sałat, pomidory koktajlowe, boczek, jajko, ser camembert, pomarańcza, sos musztardowy) - 20 zł
  48. Sałatka z brokułem i żurawiną - 20 zł
  49. Sałatka " śledź pod pierzynką" ( śledź, por,śliwka, orzechy włoskie, majonez) -25 zł
  50. Carpaccio z buraka ( buraczki pieczone, ser pleśniowy, rukola, orzechy włoskie, sos ogrodowy) - 22 zł
  51. Rożki - Stożki z gyrosem z sosem czosnkowym (ryż, marchew, pierś kurczaka) - 35 zł
  52. Mini kanapki bankietowe (chleb, mięsa pieczone i wędzone, łosoś, salami, ser żółty i camembert, sałata, pomidor, ogórek, oliwki) - 35 zł
  53. Bigos-kapusta z grzybami -25 zł ( tylko na Wigilię)
  54. Ryba karp w galarecie -45 zł ( tylko na Wigilię)
  55. Ptysie nadziewane pastą ( z szynki, z tuńczyka ) -35 zł ( minimalne zamówienie 4 półmiski)
  56. Ptysie nadziewane pastą z łososia - 40 zł ( minimalne zamówienie 4 półmiski )

    II. ZUPY cena za 6 porcji

  1. Barszcz z czerwonych buraków z uszkami ręcznie robionymi 250 ml / 4 uszka/por. x 6 por = 1,5L - 42 zł ( tylko na Wigilię )
  2. Barszcz z czerwonych buraków z krokietami pieczarkowymi 250 ml /2 krokiety/por. x 6 por. = 1,5L - 42 zł
  3. Rosół z 4 mięs (kurczak, indyk, kaczka, szponder wołowy) z kołdunami wołowymi ręcznie robionymi 250 ml/por. x 6 por = 1,5L - 42 zł
  4. Rosół z 4 mięs (kurczak, indyk, kaczka, szponder wołowy) z domowym makaronem ręcznie robionym 250 ml/por. x 6 por = 1,5L - 36 zł
  5. Żur na zakwasie chlebowym z jajkiem i wędzonką 250 ml/por. x 6 por. = 1,5L  -  42 zł 
  6. * Przy zamówieniu minimum 20 porcji dostępna jest szersza oferta zup na https://unibus.com.pl/pl/zupy.aspx -kliknij

      III.DANIA OBIADOWE cena za 6 porcji na białych talerzach jednorazowych z trzciny cukrowej gotowe do podgrzania w mikrofalówkach

  1. Udko z kaczki z żurawiną i jabłkiem - 6 udek ok. 1,2kg - 72 zł
  2. Udziec z indyka w warzywach  150 g x 6 por = 0,9 kg - 72 zł 
  3. Polędwiczki wieprzowe z sosem borowikowym (150g + 50g sos = 200g) x 6 por. = 1,2kg - 90 zł
  4. Filet z sandacza w sosie porowym 100g (sandacz) + 50g (sos) = 150g/por x 6 por. = 0,9 kg - 90 zł
  5. Karkówka z sosem kurkowym 150g + 50g = 200g x 6 por. = 1,2kg - 84 zł
  6. Zrazy wieprzowe z pieczarkami z sosem beszamelowy 150 g x 6 por.=0,9 kg - 80 zł
  7. Kieszonki schabowe z serem i szynką 150 g x 6 por.=0,9 kg- 60 zł
  8. Zrazy wołowe 120g x 6 por. = 0,72kg - 84 zł
  9. Kotlet De Volaille z kurczaka z masłem ziołowo-czosnkowym - 150g x 6 por. - 84 zł
  10. Pierś z kurczaka nadziewana ( ser kozi,szpinak,papryka ) 110 g x 6 por. = 0,66 kg- 60 zł
  11. Roladki schabowe z nadzieniem szpinakowym z sosem beszamelowym 120g x 6 por = 0,72kg - 72 zł
  12. Pierogi z mięsem z cebulką ze skwarkami 8 szt. x 6 por. = 48 szt. - 72 zł
  13. Pierogi z kapusta i grzybami z cebulką ze skwarkami 8 szt. x 6 por. = 48 szt. - 72 zł
  14. Pierogi ruskie z cebulką ze skwarkami  8 szt. x 6 por. = 48 szt. - 72 zł
  15. Pierogi ze szpinakiem 8 szt. x 6 por. = 48 szt. - 72 zł
  16. Kartacze z domową okrasą - 2 szt. x 6 por. = 12 szt. - 72 zł

         IV.DODATKI DO DAŃ OBIADOWYCH cena za 1 por. na talerzach jednorazowych z trzciny cukrowej gotowe do pogrzania w mikrofalówkach

    1. Ziemniaki z wody 200 g - 4 zł

    2. Ziemniaki opiekane 200 g - 5 zł

    2. Kluski śląskie własnej produkcji 250 g- 9 zł

    3. Frytki, cząstki, talarki ziemniaczane 150 g- 7,50 zł

    4. Pasztecik z kapustą i grzybami - 7 zł

    5. Pasztecik z mięsem - 5 zł

    6. Krokiet- koperta z pieczarkami  - 4 zł

         V.DESERY 

  1. Łazanki z makiem i bakaliami 350 g x 4 por. ok. 1,4 kg = 60 zł ( tylko na Wigilię )
  2. Pascha waniliowa (pyszny deser twarogowy  jajka, wanilia, rodzynki, migdały) - 800 g - 80 zł ( tylko na Wielkanoc)
  3. Blok waniliowy - niebo na talerzu (mleko, wanilia, mieszanka bakaliowa) 500 g - 30 zł ( tylko na Wielkanoc )

     VI.FIRMOWE MIĘSA I KISZKA ZIEMNIACZANA cena za 1 kg pieczone w piecach konwekcyjno-parowych, zapakowane próżniowo

  1. Pasztet wieprzowy - 68 zł
  2. Boczek wieprzowy - 60 zł
  3. Karkówka wieprzowa - 76 zł
  4. Udziec z indyka - 50 zł
  5. Pieczeń wieprzowa z żurawiną - 45 zł
  6. Rolada z kurczaka z serem feta i marchewką - 68 zł
  7. Golonka z kością na miodzie - 60 zł
  8. Żeberka wieprzowe na miodzie -75 zł
  9. Kiszka ziemniaczana  - 30 zł
  10.  Szczupak faszerowany - 100 zł ( tylko na Wigilię)

      VII.DANIA MROŻONE cena za 1 kg  zapakowane próżniowo  

  1. Pierogi mrożone (z mięsem, z kapusta i grzybami, ze szpinakiem, ruskie) - 35 zł
  2. Kiszka ziemniaczana mrożona - 30 zł
  3. Kartacze mrożone - 35 zł

      

  Oferujemy także Zestawy  Wielkanocne i Wigilijne  w atrakcyjnych cenach.


Skontaktuj się z nami   koperta

hotel 2 gwiadkowy
HOTEL UNIBUS **
ul. Widowska 4
17-100 Bielsk Podlaski
+48 889 555 700
+48 85 730 03 03
e-mail: recepcja@unibus.com.pl
hotel 2 gwiadkowy